Na Mertojaku molitva za Gotovinu, Markača i Čermaka

don Vjenceslav KujundžićDevedeset i prve okupili smo se kako bi obranili Domovinu i zatim je oslobodili. A ubrzo poslije toga su oni koji su Domovinu osloobodili identificirani, locirani i isporučeni. I njima se danas sudi, a neki su već osuđeni.

No, time se ne sudi samo njima, već cijeloj hrvatskoj državi, i to svima mora biti jasno – kazao je don Vjenceslav Kujundžić, župnik na splitskom Mertojaku, u nadahnutoj propovijedi u crkvi Svetog Josipa u četvrtak navečer, na misi za hrvatske generale Antu Gotovinu, Mladena Markača i Ivana Čermaka.

Na Mertojaku branitelji molili za Gotovinu, Markača i ČermakaDon Vjenceslav opleo po Šeksu

- Ne želim ovdje suditi o Haaškome sudu. Njega je i Hrvatska pozvala, ali kao sud koji će odlučivati po pravdi i pravednosti, a ne kao politički sud. Što možemo očekivati, svi mi, pa i vi, dragi branitelji, kad umjesto jedne, imamo stotinu braniteljskih udruga? A imamo ih zato jer su vas razjedinili oni koji su hrvatske zapovjednike identificirali, locirali i isporučivali – opleo je u propovijedi indirektno don Vjenceslav Kujundžić po Vladimiru Šeksu i sličnima, koji su sudjelovali u lovu na Gotovinu i ostale hrvatske zapovjednike.

Istaknuo je don Vjenceslav i hrvatsku šutnju koja "vlada još od 2000. godine". - Od kada nam SUBNOR vlada, i danas nam se sudi, a mi šutimo. A mi smo razjedinjeni, podijeljeni. Hrvatskoj danas treba Mojsije, ali ja ga, nažalost, ne vidim. Imali smo ga u osobi dr. Franje Tuđmana, ali danas ne vidim novog Mojsija koji bi naš narod i hrvatsku državu izveo na sretan put, u sretnu budućnost – kazao je don Vjenceslav Kujundžić pripadnicima udruge Četvrte gardijske brigade, Udruge Specijalne policije BATT Split, veteranima Domovinskog rata Brodosplit, članovima Hvidre i svim ostalim domoljubima koji su se došli pomoliti za hrvatske generale Gotovinu, Markača i Čermaka.

"Maknimo okove razjedinjenosti"

Bez obzira kakva se presuda donese za naše generale, a molimo se da će biti pravedna, ovo je prilika da se svi zajedno ponovno ujedinimo, da maknemo okove razjedinjenosti, jer samo tako žrtve koje su hrvatski vojnici dali, neće biti uzaludne. Molimo za sve naše zatočene mučenike, molimo za sve siromašne i onespravljene, molimo za naše branitelje, molimo za bolje sutra – zaključio je u propovijedi pred punom crkvom Svetog Josipa na Mertojaku don Vjenceslav Kujundžić.

Preuzeto s portala dalmacijanews.com na kojem se nalazi cijela fotogalerija

Ponedjeljak, 6. srpnja A.D. 2020.

Donacije za župu

Svi koji žele i imaju mogućnost donirati novčana sredstva za našu župu mogu to učiniti u župnom uredu ili uplatom na žiro račun:
HR08 2407 0001 1005 6666 2

Također pozivamo da se jave svi koji se aktivno žele uključiti u život svoje župe te pomoći na bilo koji drugi način.

Raspored službe Božje

Raspored od 8. rujna

Nedjeljom
u 8:00, 9:30, 11:00 i 18:00 sati

Radnim danom, osim srijede i subote
u 18:00 sati

Srijedom i subotom
u 7:00 sati

Klanjanje pred Presvetim
i blagoslov petkom

poslije sv. Mise

Blagdanom u tjednu
u 8:00 sati

Prvim petkom u mjesecu
u 7:00 i 18:00 sati

Župni ured - uredovno vrijeme

Župni ured radi sat vremena prije večernje svete mise. Za hitne slučajeve 0-24 sata!

Novosti iz Centra Otac Vjeko

Online gostiju: 11 

Web Statistika

counterDanas149
counterOvaj mjesec1881
counterSveukupno864419